fbpx

Gisteren keurde het Europees Parlement het WIFI4EU plan goed. 6000 lokale overheden zullen beroep kunnen doen op een pot van 120 miljoen om gratis wifi te verstrekken op openbare plaatsen, wie het eerst komt het eerst maalt.

Dat veel lokale overheden dat al doen is schijnbaar bijzaak. Steden en gemeenten vergaren via hun gratis wifinetwerk namelijk waardevolle data over toeristen die gebruikt kunnen worden voor promotiedoeleinden. Alleen: als je EU-geld wil, mag dat niet meer.

Dat wifi stilaan tot de verleden tijd behoort hebben men in het Europees Parlement ook nog niet ingezien. Sinds de afschaffing van de roamingtarieven kunnen we in het EU-buitenland mobiel surfen dat het een lieve lust is. Weg met trage en slechte wifiverbinding. Dankjewel Europa.

Routers bouwen is geen kerntaak van de Europese overheid. Burgers verbinden met het internet is een nobel doel, maar kan eenvoudiger en goedkoper. Waak over een optimale marktwerking in de 27 nationale telecomsectoren.  Faciliteer daarnaast de uitrol van een 5G-netwerk. En moedig 751 enthousiaste Europarlementariërs aan om zich bezig te houden met problemen die er echt toe doen. Ze zijn legio.

Categories: Europa

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.