fbpx

Allemaal trots op Borgerhout, in 10 stappen

  1. We streven naar een Borgerhout waar we allemaal trots op mogen zijn. Respect voor elkaar en voor het openbaar domein staan daarbij centraal. We willen af van het negatieve imago van Borgerhout.
  2. De stem van iedere Borgerhoutenaar telt en moet worden gehoord. We trekken de wijkraden terug op gang, en starten met een burgerbegroting.
  3. We vergroenen de Borgerhoutse straten. Parking Spoor Oost wordt Park Spoor Oost. Verder zorgen we ervoor dat elke Borgerhoutenaar een park heeft op ca. vijf minuten wandelafstand.
  4. We roepen zwerfvuil en sluikstort een halt toe. Een combinatie van preventieve campagnes en strengere controles zorgt voor propere straten, samen met meer vuilbakken en peukentegels.
  5. De fiets wordt hét vervoermiddel bij uitstek. We kiezen daarom voor meer en betere fietspaden. Auto’s krijgen ruimte voor personen die dit absoluut nodig hebben.
  6. De Turnhoutsebaan wordt een echte Rambla, waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen, bewegen, en ademen. We gaan voor een volledige heraanleg, met ondergronds openbaar vervoer, afgewerkte premetrostations, veilige fietspaden, brede voetpaden en kortparkeren voor klanten.
  7. Ondernemers spelen een sleutelrol in Borgerhout. We luisteren naar en houden rekening met hen. We ondersteunen handelaarsverenigingen waar mogelijk.
  8. Kunst en cultuur hebben een volwaardige plaats in ons district. We ondersteunen buurtgedragen culturele initiatieven en plaatsen meer kunst en street art in het straatbeeld.
  9. We zetten maximaal in op onderwijskansen en talentontwikkeling voor ieder kind. Daarom halen we het A’REA2020-project ook naar ons district.
  10. In het jongste district van Antwerpen krijgt de jeugd alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Meer weten? Bekijk ons volledig programma hier

Categories: Borgerhout

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.