fbpx

Renew Europe
We staan op een keerpunt met Europa. De EU zorgt al decennia voor vrede en welvaart maar niet s is voor eeuwig. Europa is dringend aan vernieuwing toe. We moeten ervoor zorgen dat Europa de grote uitdagingen aankan: migratie, klimaatverandering, veiligheid, energievoorziening, terroristische dreigingen. Stuk voor stuk grensoverschrijdende problemen die schreeuwen om een Europese oplossing. 

Het is onze plicht om Europa sterker en weervaarder te maken! Daarom pleit ik als liberaal voor: 

  • Een Europees leger: Europa kan de veiligheid van haar burgers enkel garanderen als we het samen doen. Gedaan dus met 27 keer dezelfde materialen te kopen en hetzelfde te doen. Europese legers moeten zich specialiseren en integreren. Een veiliger Europa aan een lagere kost. 
  • Een stevige Eurozone: een nieuwe, sterke eurozone met een eigen budget, een Europese minister van financiën en een bankenunie die onze Europese economie stabieler maakt en beter bestand tegen economische schokken van buitenaf. 
  • Een Europese grens- en kustwacht: een Europese grens- en kustwacht van 10.000 agenten sterk die onze buitengrenzen bewaakt en de druk op de binnengrenzen wegneemt zodat Europeanen binnen Europa in alle veiligheid kunnen reizen, leven en werken. 
  • Een transparantere Unie: gedaan met de achterkamerpolitiek. De Europeaan moet rechtstreeks de voorzitter van de Europese Commissie kunnen kiezen. 
  • Een Unie van waarden: als liberalen willen we dat elke burger zichzelf kan zijn en haar of zijn talenten ten volle kan benutten. Een sterk en vrij Europa dat er voor iedereen is en waar ieder van ons zich thuis voelt: dat moeten we met man en macht verdedigen. 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.