fbpx

Bron: Het Laatste Nieuws, 11 december 2020

Open Vld krijgt een nieuw gezicht in de Borgerhoutse districtsraad. Ellen Dehing (34), een bedrijfsjuriste, volgt er fractieleider Hans Maes (29) op. Maes is verhuisd naar het district Antwerpen. Dehing pleit voor meer aandacht voor ondernemers en een transparanter bestuur.

Bij de verkiezingen van 2018 trok toenmalig jongerenvoorzitter Hans Maes de Open Vld-lijst. Hij werd als enige van zijn partij verkozen, maar belandde in de oppositie. Toch kon hij mee wegen op het beleid. De districtsraad nam dit jaar zijn voorstel aan voor ontharding en meer groen op straat.

Maes vond onlangs een nieuwe stek in de Antwerpse Brederodewijk en geeft de fakkel door aan Ellen Dehing. Zij studeerde Rechten en behaalde een bijkomende master in Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de UAntwerpen. De bedrijfsjuriste groeide op in Brecht en kwam er in 2012 bij Open Vld op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Intussen woont ze al zes jaar in Borgerhout. In 2018 nam ze deel aan de lokale verkiezingen.

Economische heropbouw

“Het wordt tijd voor meer inspraak voor Borgerhoutenaren die buiten de Ring wonen”, zegt ze. “Ik woon hier graag, maar het is jammer om te zien hoeveel mogelijkheden hier blijven liggen. Dat ik nu in de districtsraad kan zetelen, is een kans én een eer. De linkse meerderheid in Borgerhout legt vooral de klemtoon op het sociale. Wij willen er ook zijn voor de ondernemers, die zo getroffen zijn door de coronacrisis. We moeten zoveel mogelijk steun bieden voor de heropbouw in 2021.”

Volgens Dehing vind je overal diversiteit in Borgerhout, maar valt het op hoe die diversiteit ontbreekt bij de politieke ideeën van de meerderheid (Groen, sp.a en PVDA).

Hans Maes wil zich nu inzetten in het Open Vld-bestuur van het district Antwerpen. Door zijn verhuis wordt hij als voorzitter van de Borgerhoutse Open Vld-afdeling opgevolgd door Jeremy Stefens.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.